Victus Sales Logo

B2B E-books

1. Zo ga je de secretaresse voorbij

De secretaresse of ook wel de gatekeeper genaamd, is niet bepaald de meest interessante persoon waarmee je praat als je koude telefonische prospectie doet. Deze persoon beslist of hij jou al dan niet doorschakelt naar de bevoegde persoon. Vindt hij jouw informatie irrelevant? Bekijk het maar. Kom nu te weten hoe je een expert wordt in de gatekeepers te overtuigen dat jij het waard bent om doorgeschakeld te worden.

2. De formule voor een succesvol B2B belscript voor jouw sales-team

Vooraleer je begint aan telefonische prospectie, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Daar hoort natuurlijk een succesvolle belscript bij. Begin je met bellen zonder dat je écht weet waarom je bepaalde dingen zegt? Dan merk je vast wel dat het aantal afspraken niet binnenstromen. Gebruik je doordachte woorden en zinnen? Dan resulteert dat in meer verkoopafspraken in je agenda. Ontdek hoe je een gouden belscript schrijft.

3. Prospecteren met cold calling, netwerken en social media

Elke ondernemer streeft naar een continue instroom van potentiële klanten om verkopen drastisch te verhogen. Welke manieren van actieve prospectie zijn er, welke werkt voor jou het beste en hoe pas je deze toe binnen jouw organisatie? In dit e-book ontdek je simpele maar gouden formules om actief te prospecteren.